Activiteiten


Terugkerende Activiteiten

Jeugdkamp

1 x per 2 jaar gaan we op kamp met de Happy Kids. 3 dagen lang met 2 overnachtingen. We verblijven op jeugdherberg de Melkweg in Bree-Opitter. Tijdens het jeugdkamp doen we avontuurlijke, gezellige maar ook leerzame activiteiten. Het volgende jeugdkamp staat gepland in het voorjaar van 2020.

Kerstshow

Sinds 1995 organiseren we regelmatig kerstshows waarin alle leden een belangrijke rol vervullen. In 2008 stopte we met deze shows totdat we in 2015 twintig jaar bestonden. We organiseerden toen een nieuwe show met groot succes. Ook in 2017 werden de shows druk bezocht. Honderden mensen bezochten onze show. In 2019 presenteren we een nieuwe show. Dat doen we op zaterdagavond 21 december en zondagmiddag 22 december.

Halloween

1x per 2 jaar is er een spannende horroravond ter ere van Halloween. Heb je een sterke maag en hou je van griezelen dan mag je deze activiteit niet missen. Voor 2019 staat er helaas geen Horrortocht op de planning. Wel organiseren we een Halloweenfeest voor de allerjongsten vanaf 4 t/m 9 jaar op woensdag 30 oktober vanaf 15.30u - 18.30u. In 2020 is er een speciale Horrortocht vanwege ons 25 jarig jubileum.

Feest van Sinterklaas

Ook voor de allerjongsten is er veel aandacht binnen de Happy Kidsclub. Ieder jaar, een week na de landelijke intocht vieren we Sinterklaas op grootse wijze in het Trefcentrum Wittevrouwenveld van 12u – 16u. Het feest van Sinterklaas is een samenwerkingsactiviteit met de Jumbo Lemmens.

Kerstspel

De Happy Kidsclub organiseert ieder jaar een kerstspel in de Onze Lieve Vrouw van Lourdeskerk. Op 24 december (kerstavond) is er veel te beleven in deze kerk ter ere van Kerstmis. Ook de Jeugddrumband, Witte Ingelkes en Kunstketelband doen dan mee. De viering start altijd om 18u.

Statiegeld-Flessen Actie

2x per jaar organiseren we met alle kinderen en tieners een inzamelactie van lege flessen. Dat doen we op een vrijdagavond tussen 19u en 21.30u. We gaan dan allemaal (onder begeleiding) de wijk in om zoveel mogelijk flessen in te zamelen. De opbrengst gaat naar allerlei activiteiten die we voor de wijk organiseren. Naast deze acties doen we ook mee aan de jaarlijkse collecte van Jantje Beton, het Oranjefonds en de Maastrichtse jeugdcollecte.

Gielkesbroonk

De Gielkesbroonk is een jaarlijks terugkerend buurtfeest op het Habsburgerplein en wordt georganiseerd door de Happy Kidsclub i.s.m. de buurtbewoners en de sportcoaches. Er is een kidsplein en er is veel amusement van artiesten en een DJ. De 32ste Gielkesbroonk staat gepland op zaterdag 6 juli 2019. Op zondag 7 juli is er een concertmiddag met de band Anderkovver vanaf 12u op het Habsburgerplein. Entree: Vrij.

Kindervakantiewerk en heppie bij de liewe

Regelmatig zijn er activiteiten in de schoolvakanties. Enkele vrijwilligers en de sportcoaches organiseren dan speciale activiteiten zoals bustochten naar korte en verre bestemmingen.  In de zomervakantie van 2019 staan er 3 bustochten op de planning.  In de laatste week kunnen kinderen genieten van het Jeugdkamp "heppie bij de Liewe". Vijf dagen lang kamperen aan de achterzijde het Trefcentrum in het Leeuwenpark. De sportcoaches en medewerkers van de Happy Kids zorgen voor een dagelijks programma, ontbijt en lunch.

Leefstijl in de vrije tijd

Deze methode beoogt kinderen en tieners gelegenheid te bieden hun sociale vaardigheden te vergroten om daardoor hun leven te leren waarderen. 


Thema’s zijn: 

- Vrienden maken en houden 
- Communiceren 
- Vertrouwen en veiligheid 
- Zelfvertrouwen 
- De anderen en ik 
- Omgaan met conflicten

Rots en water

Het Rots en Waterprogramma richt zich op bewustwording van eigen kracht en mogelijkheden en het vermogen om met andere mensen samen te spelen, samen te werken en samen te leven in een veranderende, multiculturele samenleving. In alle groepen besteden we aandacht aan deze methodiek.