Activiteiten


Terugkerende Activiteiten

Jeugdkamp

1 x per 2 jaar gaan we op kamp met de Happy Kids.  Dit jaar doen we dat met iedere groep apart en kort bij huis.  Tijdens het jeugdkamp doen we avontuurlijke, gezellige maar ook leerzame activiteiten. Het jeugdkamp staat gepland in juni 2020.
We verblijven 1 nacht op de accommodatie van Voetbalverenging Geusselt Sport, Vijfkamp 1.  We starten op vrijdag om 18u en gaan door de zaterdag namiddag.

Kerstshow

Sinds 1995 organiseren we regelmatig kerstshows waarin alle leden een belangrijke rol vervullen. In 2008 stopte we met deze shows totdat we in 2015 twintig jaar bestonden. We organiseerden toen een nieuwe show met groot succes. Ook in 2017 en 2019 werden de shows druk bezocht. Honderden mensen bezochten onze shows.  In 2021 presenteren we een nieuwe show. Dat doen we op zaterdagavond 18 december en zondagmiddag 19 december.

Halloween

1x per 2 jaar is er een spannende horroravond ter ere van Halloween. Heb je een sterke maag en hou je van griezelen dan mag je deze activiteit niet missen. Deze horrortocht zal plaatsvinden op zaterdag 31 oktober 2020.  We organiseren ook een Halloweenfeest voor de allerjongsten vanaf 4 t/m 9 jaar op vrijdag 30 oktober vanaf 17.30u – 20.30.  

Feest van Sinterklaas

Ook voor de allerjongsten is er veel aandacht voor Sinterklaas binnen de Happy Kidsclub. Ieder jaar vieren we op grootse wijze het feest van Sinterklaas in het Trefcentrum Wittevrouwenveld van 12u – 16u. Dit spektakel zal op zaterdag 28-11-2020 plaatsvinden. Het feest van Sinterklaas is een samenwerkingsactiviteit met de Jumbo Lemmens gelegen aan de Voltastraat. De Show wordt gepresenteerd door Sjef en Jesse.

Kerstspel

De Happy Kidsclub organiseert ieder jaar een kerstspel in de Onze Lieve Vrouw van Lourdeskerk. Op 24 december (kerstavond) is er veel te beleven in deze kerk ter ere van Kerstmis. Ook de Jeugddrumband, Witte Ingelkes en Kunstketelband doen dan mee. De viering start altijd om 18u.

Statiegeld-Flessen Actie

4x per jaar organiseren we met alle kinderen en tieners een inzamelactie van lege flessen. Dat doen we op een vrijdagavond tussen 19u en 21.30u. We gaan dan allemaal (onder begeleiding) de wijk in om zoveel mogelijk flessen in te zamelen. De opbrengst gaat naar allerlei activiteiten die we voor de wijk organiseren. Naast deze acties organiseren we ook een donateursactie in 2020.

Gielkesbroonk

De Gielkesbroonk is een jaarlijks terugkerend buurtfeest op het Habsburgerplein en wordt georganiseerd door de Happy Kidsclub i.s.m. de buurtbewoners en de sportcoaches. Er is een kidsplein en er is veel amusement van artiesten en een DJ. De 33ste Gielkesbroonk staat gepland op zaterdag 4 juli 2020. Op zondag 5 juli is er een concertmiddag met de band Anderkovver vanaf 12u op het Habsburgerplein. Entree: Vrij.

Bustochten en Zomercamping heppie bij de liewe

Regelmatig zijn er activiteiten in de schoolvakanties. Enkele vrijwilligers en de sportcoaches organiseren dan speciale activiteiten zoals bustochten naar korte en verre bestemmingen.  In de zomervakantie van 2020 staan er 3 bustochten op de planning.  Dit jaar een zomerfundag in Zutendaal, Plopsa Coo en Walibi Belgie. In de laatste week kunnen kinderen genieten van het Jeugdkamp "heppie bij de Liewe". Vijf dagen lang kamperen aan de achterzijde van het Trefcentrum in het Leeuwenpark. De sportcoaches en medewerkers van de Happy Kids zorgen voor een dagelijks programma, ontbijt en lunch. In de meivakantie staan er activiteiten gepland rondom toneel en theater en een bustocht naar Aquana Duitsland. Tot slot is er in de Herfstvakantie een bustocht naar Movieworld Duitsland.   

Leefstijl in de vrije tijd

Deze methode beoogt kinderen en tieners gelegenheid te bieden hun sociale vaardigheden te vergroten om daardoor hun leven te leren waarderen. 


Thema’s zijn: 

- Vrienden maken en houden 
- Communiceren 
- Vertrouwen en veiligheid 
- Zelfvertrouwen 
- De anderen en ik 
- Omgaan met conflicten

Rots en water

Het Rots en Waterprogramma richt zich op bewustwording van eigen kracht en mogelijkheden en het vermogen om met andere mensen samen te spelen, samen te werken en samen te leven in een veranderende, multiculturele samenleving. In alle groepen besteden we aandacht aan deze methodiek.