Over Ons

Deze jeugdclub is bestemd voor jeugdigen vanaf 4 jaar en is verdeeld over 4 groepen. Jeugdclub de Happy Kids is een ledenclub.  

We 30.pngorganiseren leuke, actieve, sportieve maar ook veel leerzame activiteiten over bijvoorbeeld thema’s als “leefstijl”, “kinderrechten” of “pesten”. Soms maken we uitstapjes naar bijvoorbeeld een speeltuin, pretpark of gaan op kamp. Ook zijn er te gekke spelshows bekend van tv en gaan we koken in een echt restaurant! Met de oudste groepen gaan we o.a. lasergamen, karten of andere ruige dingen doen. We starten ook met een nieuwe groep voor de allerjongsten vanaf 4 jaar: De Piccolo’s (klein). Deze groep organiseert speelavonden, creatieve workshops, legoavonden, spelletjes, etc. Al deze activiteiten worden bedacht en uitgewerkt door de kinderen zelf met ondersteuning van vrijwilligers uit de buurt.

Happy Kids 25 jaar

Wie is er niet mee opgegroeid? De Kerstshows, Kinderrrechtenfestivals, Halloweentochten, De kampen, Sint Maartensfeesten, Camping Heppie bij de Liewe, Gielkesbroonk, clubavonden, enzovoorts. Een greep uit het repertoire van het bloeiende jeugdwerk. Groot feest want in september bestaan de Happy Kids precies 25 jaar. Wat zijn de jaren voorbij gevlogen en wat is er in de loop der jaren veel verandert. In 1995 verhuisde Kluphuis Edi en dus het hele jeugdwerk weer terug naar Wijkhuis Maris Stella. Sjef Zwackhalen verhuisde als achtienjarige vrijwilliger mee van Natuurclub Us Weijke bij Meneer Pie Hameleers naar Maris Stella. Samen met een aantal andere vrijwilligers en kinderen bezocht hij samen met Manon Pachen het Kinderrechtenfestival in het Land van Ooit. In die tijd werd het verdrag van de rechten van het kind samengesteld en wereldwijd vast gelegd. Een nieuw thema werd geboren en met veel energie en inspiratie werd dit thema vormgegeven in een hele nieuwe kinderclub. Het was Annie Remmers die Sjef tegen kwam in Café de Keemel aan de Frankenstraat en samen met hem de naam bedacht van deze kinderclub.

De Happy Kids werd opgericht op 4 september 1995. Precies op die datum en in het weekend dat daarop volgt vieren we ons 25 jarig jubileum met een speciale clubavond, een kinderrechtenfestival in het Leeuwenpark en een speciale kerkdienst in de Onze Lieve Vrouw van Lourdeskerk. De rechten van kinderen lijken in Nederland goed geregeld. Toch stonden we in jaren 90 beter genoteerd op de ranglijst, als in deze huidige tijd, waarin maatschappelijke problemen soms lijken te verergeren. Het thema pesten is nog steeds een hot item en een belangrijk onderdeel in de programmering van het jeugdwerk. Ook thema’s als “de multiculturele samenleving”, diversiteit, geloof, gezondheid, veiligheid en anderen belangrijke thema’s staan nog steeds hoog op de agenda.

Naast leuke recreatieve activiteiten zijn de Happy Kids vooral bekend geworden met die thema’s. Alledaagse actualiteiten bespreken met kinderen, hen betrekken in het uiten van meningen, het creëren in de buurt van medezeggenschap en een plek waarin kinderen op een sfeervolle en veilige manier terecht kunnen om zich te uiten op welke manier dan ook, zonder veroordeling of wijzende vinger van volwassenen. Iedereen doet ertoe.. ook bij de Happy Kids en dat gaan we vieren met een groot feest dat zal plaatsvinden op vrijdag 4 september, zaterdag 5 september en zondag 6 september. In de loop van het jaar zullen we het programma bekend maken via de volgende edities van deze website.

Belangrijke data’s:
Zaterdag 4 juli en zondag 5 juli: Gielkesbroonk op het Habsburgerplein
Maandag 17 augustus t/m vrijdag 21 augustus: Zomercamping Heppie bij de Liewe
Zaterdag 5 september: Kinderrechtenfestival 25 jaar Happy Kids.
Zaterdag 31 oktober: Halloween Horrortocht 25 jaar Happy Kids (Kippevel Returns)
 

Kortom Jeugdclub de Happy Kids is een te gekke Jeugdclub en zeker de moeite waarde om lid van te worden.

15.png22.png19.png